Vælg side

Træningstur på Skjoldungestien

Træningstur på Skjoldungestien

Thomas Ove Olsen, passioneret løber

En stor del af det jeg elsker ved løb, er at udforske nye områder og ukendte stier. Derfor havde jeg sat nogle af mine løbevenner stævne foran Roskilde Domkirke, 20km stod på programmet.

Søndag morgen kl 9 mødtes Tony, Ralph, Allan og Thomas foran Roskilde Domkirke. Skjoldungestien skulle løbes fra kirken til Sagnlandet i Lejre (eller på engelsk Land of Legends – det lyder bedre på engelsk)

Vi løb i det flotteste solskin, som undervejs også blev mødt med lidt skyer, men ellers perfekt løbevejr. Fra Domkirken løb vi ned mod Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Havn med skøn udsigt over Roskilde Fjord. Der var mange ude og gå langs fjordstien allerede kl. 9 om morgenen.

 

Der blev løbet ind gennem Boserup skoven, her kan man lave et lille loop på Mtb sporet, men vi valgte at løbe på selve Skjoldungestien. Ude af skoven kom vi til Roskilde Golfklub og videre forbi Svogerslev. Her skulle vi naturligvis lige skulle prøve trækfærgen der ligger i Kornerup Å mellem Svogerslev Sø og Kattinge Sø.

Så gik turen ellers langs Svogerslev Sø til Lejre Museum, hvor vi tog endnu et stop og så på Skibssætningen som er et gravsymbol for de omkringliggende grave. Et symbol for rejsen efter døden. Derfra løb vi til Kongehallerne, hallerne kan anes ved jordhøjde men klart bedre i lufthøjde. Kongehallerne er et levn fra da Lejre engang var centrum for en stor magt – måske endda en kongemagt. Den største af dem var 61 m lang og 12 m bred. Lige ved siden af disse haller ligger Mysselhøj der på toppen har en Eg stående. Den er aldrig blevet udgravet så den kan ikke nøjagtig dateres men man mener den er fra bronzealderen (1700-500 f.kr.)

Hele området omkring Lejre er super spændende. Efter de første 2 stop, løb vi en lille km længere og kom så til Herthadalen, det er en smeltevandsslugt fra en istids isblok – på den ene høj står en talerstol af sten og dalen har fra 1850’erne dannet ramme om grundlovsmøder med op mod 15.000 deltagere. Alt i alt en fantastisk tur, som kan varmt kan anbefales. 

Kunne du selv tænke dig at løbe eller vandre på Skjoldunge stien, så klik ind og læs mere her:

Om forfatteren

Steen Walter

Jeg er en af grundlæggerne af Runtalks. Jeg har gennem en årrække tilhørt den danske elite indenfor mellem/langdistanceløb, men en del danske mesterskaber bag sig. Jeg elsker stadig løbesporten og nyder på trods af min nu manglende form at snørre skoene og løbe en tur i skoven. Til daglig arbejder jeg som Projektleder i Trail Fox Series.

FaceBook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Sponsor

Løbskalendar

« maj 2024 » loading...
M Ti O To F L S
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2