Vælg side

Fastpacking I Skjoldungernes Land: Del 4 Det næste eventyr

Fastpacking I Skjoldungernes Land: Del 4 Det næste eventyr

De næste eventyr

Vi har været flittige på Messenger og via FaceTime siden da. Hærvejen, Söderåsen, Pilgrimsruten fra Skjoldnæsholm til Allerød, Bornholm rundt er blot nogle af de projekter, som er på vores ide-board efter turen.

Rune har puffet til mig, og mener at vi skal løbe ”The Great Dane Backyard Ultra” og jeg har skubbet igen med ”Lapland Wilderness Challenge”, som er et 5-dages hike (læs: fastpacking) hvor det handler om at samle flest mulige point som hold.

”Det kilder i maven” er blevet jargonen til at tale om, hvad det er der tiltrækker os respektivt i forhold til løbsrelaterede oplevelser.

Vi er vist enige om, at det er sjovt at få nummer på maven og løbe sig ud, men vi er også enige om at løb kan så meget mere.

For mig er løb meget forskelligt og på en eller anden måde svært at ”indfange” med ord. Det er en måde hvormed jeg kan tømme hovedet. Men det er også en praksis til at holde kroppen i gang. Alting bliver bedre når jeg løber.

Jeg tænker ofte på, at løb også er en spirituel praksis i flere forskellige kulturer rundt om i verden. Marathonmunkene i Japan på Mount Hiei, de tibetanske Lung Gom Pa (løbende munke), Apache-indianerne har også løb som spirituel praksis eller Tarahumara-indianerne i Mexico. Jeg forstår godt hvorfor, selvom at denne sandhed er gemt bag de ord jeg ikke helt kan finde.

I mit arbejde som Mentor, mentaltræner og specialpædagog har jeg nogle gange skulle fortælle om løb. Jeg plejer at starte med at fortælle at mennesket er det eneste pattedyr på kloden, som kan komme af med varmen mens vi løber. De fleste mennesker har fedt-reserver på kroppen som tillader os at løbe flere hundrede marathonløb. I urtiden var jagtstrategien, at løbe byttedyrene trætte inden vi slog dem ihjel. Vi er bygget til at løbe…

Af og til bliver jeg spurgt om, hvorfor jeg løber? Det håber jeg at jeg har svaret indirekte på i denne lille beretning. 

Bornholm rundt på to overnatninger ser lige nu ud til at være næste projekt. Vi har talt om en weekend i august eller september. Jeg har startnummer til North Coast Ultra 30, som er blevet flyttet til d. 26. september. Vi skal derfor være ude i så god tid, at jeg kan nå at blive klar til det, men Nordisk Ekstrem Marathon 50km, som også afvikles d. 26. september ”kilder også i min mave”…

Jeg elsker at løbe…

Smuk solopgang

Nordisk telt

Teltet slået op lige ved kanten af Roskilde fjord. Smukkere bliver det næsten ikke.

Om forfatteren

Kent Steen Handlos

Min første løbe-erindring er Hvidovre Rådhusløb. Jeg gik i anden eller tredje klasse. Jeg husker den flow-agtige fornemmelse og jeg har været hooked på løb lige siden. Det var dog først i mit voksenliv, at jeg for alvor begyndte at sætte det i system og løbe dagligt. Jeg synes at det er sjovt at løbe med nummer på maven, men jeg synes at det er mindst lige så givende, at løbe på eventyr. For mig er løbe noget andet og mere end en sport. Det er en praksis på samme måde, som yoga er en praksis for mig. Et medie til at mærke mig selv dagligt, min krops og mit sinds tilstand. Løb er ærligt. Når jeg snører skoene og ”trykker til”, finder jeg ud af præcis, hvor jeg er. Hver dag. For mig handler løb om fysik, psykologi og vejrtrækning… og kammeratskab.

FaceBook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Sponsor

Løbskalendar

« maj 2024 » loading...
M Ti O To F L S
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2